4 psykologiska fakta som du bör känna till

by Gabriella Uwelius
0 comment

Människor drivs av psykologiska begär och tendenser. Vi vet att en viss musik kan påverka hela sinnesstämningen, att vi lyssnar mer på auktoritära människor, tillsammans med massvis med andra fascinerande psykologiska fakta.

Detta kan självklart vara en stor fördel att känna till. Denna information går att applicera på många saker i livet. När du spelar casinospel online blir du exempelvis exponerad för en viss typ av musik som påverkar ditt spelande, vilket även gäller för de ljud som slotmaskiner frigör. Detta gör inte bara att upplevelsen blir roligare, de gör även att du spelar mer. Men detta är endast ett av många exempel!

Utöver detta finns det massvis med fascinerande fakta som du bör känna till, men i den här artikeln ska vi titta lite närmare på 4 viktiga punkter. Häng med!

4 psykologiska fakta som kan vara en stor fördel att känna till

Nedan är viktiga exempel:

Musik kan påverka din sinnesstämning

Det här känner du säkerligen redan till, men är något som kan påverka ditt liv avsevärt. Om du lyssnar på deppig musik kommer du att bli påverkad. Du kommer att känna dig mer nedstämd än innan. Om du å andra sidan lyssnar på musik som är uppiggande och glad, kommer du självklart att få en mer positiv sinnesstämning.

Sök efter “happy songs” på Youtube eller Spotify, och se hur din sinnesstämning förändras till det bättre nästa gång du känner dig nedstämd!

Be om en liten tjänst om du vill att motparten ska gilla dig

Den här tekniken har utnyttjas av många framgångsrika människor genom tiderna. Att be någon om en liten tjänst, exempelvis att låna en penna, gör att motparten gillar och litar på dig mer än innan. Varför då? Motparten kommer undermedvetet tänka att den inte utför en tjänst för någon den inte gillar. Testa själv, det funkar verkligen!

Vi lyssnar mer på auktoritära människor

Har du tänkt på att du blir behandlad bättre när du har på dig mer auktoritära kläder, exempelvis en kostym eller skjorta? Anledningen till detta är att vi helt enkelt behandlar auktoritära människor med mer respekt, och fina kläder är ett tecken på auktoritet.

Det finns många andra typer av auktoritära signaler som gör att du blir behandlad bättre, exempelvis en bra kroppshållning och mörkare röst, men din längd har även ett finger med i spelet. Längre människor blir i de flesta fall behandlade med mer respekt, men även bättre på många andra sätt och vis.

Sätt på dig kostymen, sträck på ryggen och utstråla självförtroende om du vill att människor ska behandla dig bättre och lyssna mer på dig.

Ditt kroppsspråk påverkar dina tankar och vice versa

Testa att luta dig tillbaka i soffan, släng upp fötterna på bordet och se till att du sitter så bekvämt som möjligt. Hur känns det? Vilka tankar har du? Okej. Testa nu att ställa dig upp med en dålig hållning, samtidigt som du går framåt med dåligt självförtroende. Hur känns det? Vilka tankar har du?

Om du är som de flesta kommer dina tankar att vara betydligt bättre i det första exemplet. Stämde det på dig? Förmodligen. Sannolikheten är hög för att du ljuger för dig själv annars, eller att du helt enkelt inte behöll positionen tillräckligt länge för att den skulle kunna påverka dina tankar på en noterbar skala.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More