Pål Sverre Valheim Hagen

by Gabriella Uwelius
0 comment

Pål Sverre Valheim Hagen är en scen och filmskådespelare ifrån Norge. Han har medverkat i olika filmer och serier till exempel den Oscar och Golden Globe nominerade filmen Kon-Tiki(2012) och House of fools(2008).

Vägvalet för Pål Sverre Valheim Hagen

Den 6 november 1980 kom Pål till världen. Han är född och uppvuxen i den norska staden Stavanger. När han var 19 valde han att börja studera på Teaterhögskolan i Oslo. Men det var inte alltid en självklarhet att han skulle bli skådepelare. Han hade siktet inne på att bli en marinbiolog. Men till slut föll valet på skådespelare. Pål bor i Oslo och i Stockholm.

Karriären

Pål Sverre Valheim Hagen stod för första gången på scen under Frode Grytten´s Bikubesong på den norska teatern i Oslo 2003. 2004 var hans filmdebut, Cry in the woods. Därefter har han medverkat i många teaterföreställningar och film och tv-serier. Han har även blivit nominerad och vunnit priser för sin insats i några av dem. Bland annat vann han Kanonprisen för bästa huvudroll i filmen Troubled water 2008. Kanonprisen delas ut på Kosmoramas film festival i Trondheim.

Följ drömmarna

Det är inte alltid det blir som man har planerat. Hade Pål Sverre Valheim Hagen valt att bli en marinbiolog hade vi inte fått njuta av hans skådespelarinsatser.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More