Holy Greens – restaurangen skapad med kärlek

by Gabriella Uwelius
0 comment

Holy Greens grundades i Helsingborg 2013 av David Egonson och Nebo Pavicevic. De beskriver det som att de har skapat Holy Greens med grön kärlek. Deras mål är att göra det enkelt för människor att äta hälsosamt samtidigt som det är hållbart för klimatet. De serverar sallader och bowls. De använder sig helst av svenskodlade råvaror i säsong och alltid av råvaror helt utan tillsatser.

Snabbfakta om Holy Greens

Antal städer11
Antal restauranger27
PrisnivåUpp till 135 kronor
Typ av matSallad och bowls
HemkörningJa, med Wolt och Uber Eats

Holy Greens filosofi

Holy Greens vill att det ska smaka gott att äta hållbart och hälsosamt. De vill ta hänsyn till våra kroppar men också till naturen, sina samarbetspartners och medarbetare. De lagar all mat från grunden varje dag.

De vill att deras mat ska sprida hälsosam glädje. Därför är det viktigt att deras sallader är mättande men också lika tilltalande för ögat som för smaklökarna. Rätterna är upplagda på ett tilltalande sätt och innehåller många olika färger. Många rätter är vegetariska eller veganska, men de använder sig också av exempelvis lax och nötkött.

Holy Greens meny

Holy Greens vill att du inte ska behöva fundera på om du får i dig tillräckligt med fibrer eller om du äter bra fetter eller inte. De vill hjälpa dig att äta både snabbt, gott och hälsosamt utan att behöva fundera över var råvarorna kommer från. De fokuserar inte så mycket på hur mycket fett maten innehåller. Det är viktigare vilken typ av fett det är, att det är fetter som är nyttiga för våra kroppar. Vitaminer, mineraler och fibrer är också viktiga. De ogillar processade kolhydrater. Vill man läsa mer och få siffror på näringsinnehåll kan man gå in på deras webbplats under Allergiguide med näringsvärden.

De har 12 sallader och bowls på menyn som enligt dem både smakar gott, är bra för kroppen och snälla mot klimatet. De har ett nära samarbete med svenska odlare så att de i stor utsträckning kan erbjuda svenskodlat i säsong. Ett exempel på en rätt på menyn är salladen ”Sommarträdgård” som består av: bjärekyckling, färska jordgubbar, vattenmelon, sockerärtor, ångad blomkål, citroncrème, färsk mynta, picklad rödlök och vit svenskodlad quinoa. En gräslöksvinägrett hör till.

De har också smoothies, kombucha och juicer samt kakor. De har nyttiga, sockerfria kakor som ”Krispig jordnöt” som är gjord på: dadel, cornflakes, agavesirap, jordnötssmör, kokosolja, kakao och jordnötter.

Tittar man på Tripadvisor har de fått bra betyg: 4,5. De har omdömen som ”fräscht; relativt stora portioner; god sallad; gillar att de anpassar menyn efter vad som är i säsong; bra miljötänk och bra service”. Som alltid finns också några sämre omdömen, men de har ändå 4,5 i snitt.

Holy Greens restauranger finns i 11 städer

Deras restauranger finns just nu från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Städerna är listade nedan. De planerar dock nyöppningar runt om i landet, så antalet förväntas vara fler framöver.

Restaurangerna är inredda med en känsla av naturen men samtidigt trendigt och modernt. De har möbler i ljust trä och marmor kombinerat med mycket grönt, både som väggfärg och i form av växter. 

  • Holy Greens Malmö: 4 restauranger
  • Holy Greens Göteborg: 1 restaurang
  • Holy Greens Helsingborg: 3 restauranger
  • Holy Greens Stockholm: 12 restauranger
  • Holy Greens Uppsala: 1 restaurang
  • Holy Greens Växjö: 1 restaurang
  • Holy Greens Norrköping: 1 restaurang
  • Holy Greens Linköping: 1 restaurang
  • Holy Greens Jönköping: 2 restauranger
  • Holy Greens Örebro: 1 restaurang

Hemleverans, app och fakturabetalning

De erbjuder hemleverans med Wolt och Uber Eats i de städer detta finns tillgängligt.

De har en app där man kan beställa och betala sallader direkt i mobilen. I appen får man också nyheter och erbjudanden samt kan hålla ordning på sina kvitton. Företag kan betala mot faktura vid köp på webbplatsen. De behöver dock fylla i ett formulär för att få inloggningsuppgifter först.

Holy Greens finns att följa på sociala medier om man vill bli inspirerad och sugen av att se på deras bilder av färgglada salladsskålar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More