David Dencik & Sofie Dencik

by Gabriella Uwelius
0 comment

Svensk-dansk skådespelaren David Dencik är född 1974 i Sverige och uppvuxen i Danmark där han levde mellan 1974 och 1999. Därefter bestämde han sig för att bo i Sverige. Hans plan var att studera vid Teaterhögskolan i Stockholm vilket han också gjorde mellan 1999 och 2003. Dencik har haft roller i både svenska och danska filmer. Han har en fru som heter Sofie Dencik.

Skådespelarkarriär med Bondfilm som höjdpunkt

Så frågan är, vilka är egentligen David Dencik? Det du först och främst ska komma ihåg är att David är känd från flera olika filmer inte minst en James Bondfilm. Till en början gick det lite trögt med karriären men David slog igenom i en TV-serie innan han gick vidare till film. Det var i rollen som John Ausonius i serien Lasermannen han blev känd eftersom serien kom att bli väldigt populär i Sverige. Därefter fick David också testa film. I huvudrollen som Thomas Quick i filmen Quick gjorde han fantastiska insatser. Han krönte karriären med att spela ryske vetenskapsmannen Valdo Obruchev i James Bondfilmen No time to die.

David Dencik & Sofie Dencik är ett gift par

David Dencik är gift med den danska juristen Sofie Dencik. Paret bor i dagsläget i Danmarks huvudstad Köpenhamn och tillsammans har de två barn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More