Så kan du låna trots kronofogden 

by Gabriella Uwelius
0 comment

Någonting som är förvånansvärt vanligt bland svenskar är föreställningen om att skulder hos kronofogden gör det mer eller mindre omöjligt att teckna upp sig på lån. Även om det i regel inte går att teckna upp sig på lån hos traditionella banker så finns det trots detta ofta goda möjligheter att ta ett lån trots skulder eller betalningsanmärkningar. 

Detta är på grund utav att det numera inte bara är banker som erbjuder möjligheten att teckna upp sig på lån av olika slag. Den svenska lånemarknaden har på senare år fått tillskott av olika låneföretag som enbart sysslar med att låna ut pengar till individer. I den här texten kommer du att få reda på information kring hur man kan låna med skulder eller betalningsanmärkningar, samt andra saker som är bra att veta. 

Varför kan man inte vända sig till banken om man har skulder?  

Detta har att göra med att banker i regel inte lånar ut pengar till låntagare som har innestående skulder hos kronofogden. Detta tas reda på genom att man tar någonting som kallas för en UC. UC står för Upplysningscentralen och är ett kreditvärderingsbolag som arbetar med att ta fram information kring potentiella låntagare. Detta används av alla av Sveriges stora banker och om man har skulder eller betalningsanmärkningar så brukar detta förhindra att 

Vad man behöver göra om man vill låna med skulder är därför att vända sig till en fristående långivare som inte tar någon UC. Detta för ofta med sig en marginellt högre ränta, men gör det ändå möjligt att teckna upp sig på ett lån. 

Så hittar man ett lån utan UC 

Idag så finns det en veritabel djungel av olika långivare som man kan välja att vända sig till för att teckna upp sig på ett lån utan UC. På grund utav detta så kan det vara svårt att navigera sig fram till ett lån som passar bra för en själv och ens egen situation. Istället så kan det därför vara bättre att vända sig till en fristående jämförelsetjänst såsom exempelvis finansruset.se. På så sätt så kan man ge sig själv en bra överblick kring vilka olika möjligheter som finns tillgängliga, samt vilka villkor som dessa lån har. Detta är det absolut effektivaste sättet att hitta ett lån utan UC och genom att hitta ett lån på det här viset så ger man sig själv goda möjligheter att hitta precis det man letar efter. 

Därför bör man alltid jämföra lån 

Oavsett vilken typ av lån som man är intresserad av så är det väldigt viktigt att man först och främst gör en jämförelse av dessa. På så sätt så kan man hitta det som har bäst ränta och även om det kanske bara skiljer sig några procentenheter i ränta så gör detta stor skillnad på det stora hela. Genom dessa jämförelsetjänster är det också lättare att se vilka lån som erbjuder teckning med eller utan UC. Läs mer här på https://finansruset.se.

Detta ska man tänka på 

Man bör akta sig för att teckna upp sig på lån i det stora hela när man sitter på innestående skulder. Ibland så har man däremot inte särskilt mycket val och då kan ett lån utan UC vara den enda rimliga lösningen.  Man bör dock se till att man har satt upp en plan för hur man ska kunna betala av sitt lån samt sina nya skulder. Om det inte är absolut nödvändigt bör man vänta med att låna pengar tills ens skulder är reglerade. Annars löper man risken av att gräva sig ner i ett ännu djupare ekonomiskt hål som kan vara svårt och jobbigt att ta sig ut.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More