Vad är det för skillnad på astrologi och astronomi

by Gabriella Uwelius
0 comment

Vad är det för skillnad på astrologi och astronomi?

Som den passionerade berättare jag är, låt oss stiga in i det fascinerande ämnet som är skillnaden mellan astrologi och astronomi. Hoppsan! Blev du förvirrad där ett ögonblick? Oroa dig inte, med mig som din guide kommer jag att redogöra för de huvudsakliga skillnaderna mellan dessa två, ofta förvirrade, områden.

Astrologi och astronomi, trots att de delar en gemensam historia och rot i ordet ’astro’ vilket betyder ’stjärnor’, är de mycket olika discipliner. Genre skillnader kan ofta framstå som grumliga för många på ytan, men när du dyker djupare in i det, framträder skillnaderna klart och tydligt.

Astrologi

Astrologi är en tusentals år gammal tro och praxis, om att positionerna och rörelserna för himlakropparna har en direkt inflytande på människors personlighet och händelser på jorden.
Med andra ord, astrologi försöker länka himmelska händelser till våra personliga liv här på jorden. Om du någonsin har läst ditt horoskop, har du dansat med astrologi.

Astronomi

Astronomi, å andra sidan, är den vetenskapliga studien av allt som finns i universum, inklusive planeter, stjärnor, galaxer och svarta hål. Astronomer studerar himlakroppar med hjälp av teleskop och andra verktyg, drivna av fysik och matematik, snarare än tro och överlägsenhet.
De syftar till att utforska universum och söker svar på hur det kom till och hur det fungerar.

Disciplin Beskrivning Fokus
Astrologi En trosystem som kopplar himlakroppars position och rörelse till människors liv. Människans relation till universum
Astronomi Vetenskaplig studie av allt i universumet Forskning och förståelse av universum

Så där har du det! Astrologi är tro och astronomi är vetenskap. Men båda spelar gemensamt den eviga symfonin av stjärnorna. Även om du föredrar vetenskapen framför horoskop, är det alltid viktigt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More