Samsung the Frame – en TV som pryder väggen

by Gabriella Uwelius
0 comment
samsung tv

Är du en av dem som valt bort TVn? För att den inte passar in i ditt vardagsrum? 

Somliga har gjort valet att inte ha en TV för att kunna inreda estetiskt. För säga vad man vill, TV-apparater har väl aldrig varit särskilt snygga. En TV har varit en kompromiss, ett nödvändigt ont. För att barnen ville ha det, eller för att man trodde att det var så man skulle möblera, med en TV i blickpunkten. En mörk glasruta när den var avstängd. En egen möbel som stod där, lite främmande.

Idag har många andra slags skärmar för TV-tittande: datorer, paddor och mobiler, så TVn är inte längre lika självklar i ett hem. Men en TV hemma blir ett sätt att samla familjen. Att titta tillsammans på ett program, det vill vi fortfarande. Och det kan vi nu, med Samsung the Frame, utan att göra avkall på inredningen.

Före Samsung the Frame

Många äldre minns säkert det klassiska vardagsrummet från barndomen, en soffa, någon fåtölj, riktade mot en TV-apparat vid väggen, eventuellt med en liten vas på, eller kanske en utsågad figur i trä. Man ville ju piffa upp den lite. Tjock och bullig var den, på ett litet stativ som alltid såg lite för klent ut. Och så den där massiva gråa rutan, lätt välv, som ofta var dammig. 

Ville man ha TV, fick det blir den där konstiga stora klumpen, även om vissa apparater försökte se eleganta ut med vit träfodring och lite snitsig högtalare. Men fortfarande hade de den där gapande mörka rutan.

Samsung the Frame – en tavla…

Det har hänt saker. Först kom apparater som var platta och som kunde fästas på väggen. Formatet blev större och större. Ju större desto bättre tycktes man tro. Men de flesta vardagsrum kunde inte rymma de allra största platt-TV-apparaterna. Och skärmen var fortfarande en mörk skiva när den var släckt.

Idag är det skillnad – idag finns Samsung the Frame. Den revolutionerar inredningen och TV-tittandet. Att en TV kan vara ett medvetet val vid inredning trodde man kanske inte för några år sedan. Men det är just vad Samsung the Frame är. Det är en ram. Det är en ram med en tavla, som också fungerar som TV. En avancerad och högkvalitativ TV. Men det bästa av allt är att nu blir det naturligt att möblera när man kan sätta en tavla i blickfånget. 

Samsung the Frame 32, Samsung the Frame 43, Samsung the Frame 50, Samsung the Frame 55 och 65 är alla TV-apparater, men de blir också din favorittavla på väggen. Sifferbeteckningarna anger storleken på skärmen i tum. Det finns storlekar upp till 85 tum: Samsung the Frame 75 och Samsung the Frame 85.

…som kan varieras

Du kanske tror att du måste bestämma dig för en enda tavla som ersätter TV-bilden? Så är det inte. Du kan ha en hel konstsamling som du växlar mellan. När du tröttnat på en tavla, väljer du nästa favorit.

Står Samsung the Frame och drar ström hela tiden när den visar konstverk tänker du? Nej, bara när du är i rummet. Den har en rörelsesensor som känner av när en person finns i rummet. Däremellan är skärmen släckt.

Kanske har du alltid gillat van Goghs bedårande päronträd, som han målade åt sin sjuka brorson? Tavlan kostar en fantasisumma och finns dessutom bara på museum. Men, du kan ha den i din TV, i din Samsung the Frame 55 till exempel, realistiskt återgiven som ett smycke på väggen, när du inte tittar på TV.

Samsung the Frame – välj väggfäste och ram

Väljer man att hänga sin Samsung the Frame på väggen som en tavla, använder man väggfästet som är anpassat till den. Det gör att tavlan hänger nära väggen. Men du kan fortfarande ha din Samsung the Frame fristående om du hellre vill det, som en tavla på ett staffli. Till det finns det justerbara stativ, både i höjdled och i sidled.

Till ett konstverk vill man kunna välja ram, eller hur? Det kan du också, välj mellan olika färger och uttryck. Du kan också enkelt byta ram, eftersom den fästs med magneter. Väljer du en ram som matchar inredningen? Eller väljer du ram som passar till ditt favorit konstverk. Du bestämmer.

Revolutionerande inredning och TV-tittande med Samsung the Frame

Det är ingen överdrift att påstå att Samsung the Frame revolutionerar möjligheten att inreda och ändå ha en modern TV i hemmet. Det som tidigare fick bli en kompromiss: att ha en TV, fast det inte var särskilt snyggt, är nu som att välja ett vackert konstverk att ha på väggen. Lite skillnad minst sagt.

Tekniken är av högkvalitativ, med ljusanpassning efter rummet, med en färgåtergivning som är optimal oavsett ljusförhållanden. Rörelssensor, dolda sladdar och externa enheter som inte måste vara i direkt anslutning till TVn.

Möjligheten att kunna ha antingen familjebilder eller konstverk i Samsung the Frame när TVn inte används gör att den smälter in helt och hållet i inredningen. Kanske kommer du att njuta så av din konstsamling på väggen att du glömmer att se på TV.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More