Ont i övre delen av magen gravid v 37

by Gabriella Uwelius
0 comment

Ont i övre delen av magen gravid v 37

Så, du är gravid och i vecka 37. Gratulerar! Det är en spännande tid, men kanske känner du något obehag? Ont i övre delen av magen, kanske? Ingen panik, detta är faktiskt ganska vanligt och ofarligt, men det finns några saker du borde veta.

Hur känns det?

Det kan bäst beskrivas som en konstig känsla där uppe nära ribbena. Du kan känna ett tryck eller en viss typ av sträckning. Det kan hända att det känns som om det inte finns tillräckligt med utrymme att andas. Obehag, men oftast inget att oroa sig för.

Vad Orsakar Det?

Din kropp genomgår stora förändringar när du är gravid. Din mage växer för att ge plats åt ditt barn, vilket naturligtvis kan skapa en del obehag. I vecka 37 är ditt barn redan ganska stort. Det är ingen överraskning att du kan känna lite tryck där uppe!

Graviditetsvecka Genomsnittlig storlek på barnet Vanliga symptom
v 37 46 cm, 2.7 kg Obehag i överdelen av magen, tryck mot revbenen, trötthet

Vad kan jag göra åt det?

Tänk på hur du sitter! Försök att hålla ryggen rakt, särskilt när du sitter för en längre period. Små promenader kan också vara till hjälp, liksom vila. Kom också ihåg, alltid prata med din barnmorska om du känner obehag eller är orolig.

Några snabba tips:

  • Sitt rakt för att ge ditt barn mer utrymme
  • Rörelse kan hjälpa till att lindra obehaget
  • Vila när du kan
  • Tala alltid med din barnmorska om du är orolig

Att vara gravid är en fantastisk tid och varje graviditet är unik. Men kom ihåg, du är inte ensam. Bara häng i där, mamma. Din lilla bebis kommer snart!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More