I ll be home with bells on kikki danielsson

by Gabriella Uwelius
0 comment

I’ll be home with bells on – Kikki Danielsson

När du hör uttrycket ”I’ll be home with bells on,” vad tänker du på? Om du är svensk och älskar musik, kommer du att tänka på Kikki Danielsson, en av landets mest folkkära artister. Det här är en av hennes mest kända och älskada låtar, full av glädje och förväntan. Det är en låt som ger dig en känsla av hemkomst, värme och lycka. ”I’ll be home with bells on” är Kikki Danielsson på högsta nivå.

Låt Artist Genre
I’ll be home with bells on Kikki Danielsson Country, Pop

Kikki Danielsson – en ikon inom svensk musik

Vem är då denna Kikki Danielsson, som skapat denna underbara låt? Om du inte känner till henne, är det dags att du blir bekant med en av Sveriges mest framträdande artister. Hon började sin karriär i bandet ”Wizex” och senare i ”Chips” som representerade Sverige i Eurovision Song Contest 1982. Men det var som soloartist hon verkligen skapade sin plats i Svensk folksjäl.

Tecken på en stor hit

Om du frågar någon att nämna en låt av Kikki Danielsson, kommer ”I’ll be home with bells on” utan tvekan att vara bland de första de kommer att nämna. Den är en ljus och glad låt som påminner oss om hemkomsten och firandet med nära och kära. Men var kommer uttrycket ”I’ll be home with bells on” ifrån, undrar du kanske?

”I’ll be home with bells on” – Uttryckets ursprung

Ursprungligen kommer uttrycket ”I’ll be home with bells on” från anglosaxiska tider då klockor användes för att fira en säker hemkomst eller ett lyckligt tillfälle. Highland herdar skulle ha klockor runt halsen på sina djur som var tabubrytande om de togs bort innan de kom hem. Det har sedan använts i många engelska uttryck och ordspråk, vilket signalerar glädje och exaltation. I Kikki Danielssons låt, hjälper det också till att skapa en känsla av mysig förväntan.

Avslutande tankar

Musik har en fantastisk förmåga att skapa känslor, och det är svårt att hitta en bättre exempel på detta än Kikki

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More