Text till monica zetterlund sakta vi gå genom stan

by Gabriella Uwelius
0 comment

Vad är ”Terror på Elm Street 2 – Freddy’s hämnd 1985”?

”Terror på Elm Street 2 – Freddys hämnd 1985” är en amerikansk skräckfilm, fortsättningen på det originella mästerverket ”A Nightmare on Elm Street”. Regisserad av Jack Sholder och med Wes Craven som kreativt geni i bakgrunden, är filmen en värdig uppföljare till det klassiska originalet.

Filmtitel Regissör Utgivningsår
Terror på Elm Street 2 – Freddys hämnd Jack Sholder 1985

Handlingen i ”Terror på Elm Street 2 – Freddys hämnd 1985”

Denna gången är det Jesse Walsh, spelad av Mark Patton, som står i centrum för handlingen. Familjen Walsh flyttar in i det berömda Elm Street-huset och snart börjar Jesse plågas av skrämmande drömmar om en demonisk seriemördare, nämligen Freddy Krueger! Hängande mellan dröm och verklighet, blir Jesse gradvis besatt av Freddy som använder Jesses kropp för att orsaka kaos och blodsutgjutelse. Känner du dig rädd nu? Du borde vara, för Freddy är på fri fot, återigen!

Varför du borde se ”Terror på Elm Street 2 – Freddys hämnd 1985”?

Filmen är erkänd för dess intelligenta användning av den ”bodysnatching” skräckfilmsgenren, vilket skapar tillräckligt med spänning för att hålla tittarna vid kanterna av deras platser. Dessutom ger de fantastiska specialeffekterna och skådespelarna, som inkluderar ökända Robert Englund, filmen den rätta skräckkänslan. Så varför inte hitta en tidig Halloween-stämning med ”Terror på Elm Street 2 – Freddys hämnd 1985”? Psst, glöm inte popcornen!

Filmen i Fokus:

Huvudkaraktär Skräcknivå Genre
Freddy Krueger (Robert Englund) Hög Amerikansk Skräckfilm

Efter att ha upplevt rädslan och thrillern i ”Terror på Elm Street 2 – Freddys

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More