Vad du inte visste om Johan Gunterberg

by Gabriella Uwelius
0 comment
comedy1

Johan Gunterberg är för många mest känd som en av deltagarna i humorgruppen De vet du som startade 2010 på Lidingö. Gruppen bestod av de tre vännerna Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin. Men det är inte det enda han är känd för.

Snabba fakta om Johan Gunterberg:

Fullständigt namnCarl Johan Gunterberg
Ålder4 september 1987
Känd förDe vet du och basket
BostadBodal, Lidingö
Längd193 cm

Marie Serneholt och Johan Gunterberg – vad hände med kärleken? 

Tidigt 2017 florerade ryktena om Marie Serneholt och Johan Gunterbergs relation. Var de ett kärlekspar? Var hon hans flickvän eller var de bara vänner? Under Kristallengalan 2017 berättade dock Marie Serneholt att de hade gjort slut. Av det kan vi bara dra slutsatsen att de hade haft en relation något intimare än bara vänner. 

Är man känd så går det ofta rykten. Det är väl det som är baksidan av guldmyntet. Ett tag gick det ett rykte om Johan Gunterberg och Mia Khalifa. I ett YouTube-klipp med De vet du berättar Johan Gunterberg att han och Mia Khalifa hade ett samarbete kring hur man kan lyckas att synas mera på Instagram. Men dementerar starkt att de skulle ha något ihop. Hon hade dessutom precis träffat sin pojkvän då, så det hade inte varit särskilt passande. Sedan blev han tillsammans med Hanna Ferm och tidningarna fick något nytt att skriva om.

Johan Gunterberg – vad är han känd för?

Johan Gunterberg började som en ung och lovande basketspelare. Som tjugoåring var han nära till proffskontrakt i den professionella basketligan NBA, National Basketball Association. NBA är en proffsliga med lag både från Kanada och USA.

En skönhetsoperation, som han alltid kommer ångra, satte honom ur spel i ett helt år. Vårtan på foten gav honom två spikar, gips och kryckor och ett missat proffskontrakt. Med sina 193 centimeter över havet hade han alla förutsättningar för att bli en lyckad basketspelare, men så ville inte ödet alltså. Kanske var det det som gjorde att han bytte karriär och slog sig in på musik och underhållning och startade gruppen De vet du. 

Johan Gunterberg och musiken

De vet du var inte bara en humorgrupp. De gjorde också musik. Debutalbumet Shit va pin med singeln Fucka ur visades på YouTube mer än 250 000 gånger under bara ett år. De vet du ställde upp i Melodifestivalen 2017 med låten The Road Trip. The Road Trip nådde en nionde plats på den svenska singellistan och de tog sig till andra chansen men gick inte ända till final.

Inom film och musik finns det några tillfällen som sticker ut. Wikipedia har angivit dessa:

  • De vet du 2013 (Tv serie)
  • Big brother extra 2014
  • Panta mera reklamlåt 2014
  • Melodifestivalen 2017
  • Småstaden 2017

Från basket till humor och musik 

Johan Gunterberg fyllde trettiofem år den 4 september 2022. Hans väg genom livet har inte alltid varit rak eller förutbestämd. Landslagsspelaren och pappa Peter Gunterberg trodde nog att sonen skulle bli basketspelare som han själv, och sannolikt blev han lika besviken över den operation som satte stopp för Johans basketkarriär. Särskilt eftersom operationen inte var så allvarlig från början utan mest en korrigering för utseendets skull.

Hur lever Johan Gunterberg idag? 

Men det är lätt att vara efterklok och veta vad man skulle ha gjort eller inte. Frågar man alla fans till gruppen De vet du så är de nog ganska nöjda med hans karriärbyte. Det finns inget ont som inte har något gott med sig, som man brukar säga.

Johan Gunterberg bor idag i en lägenhet på natursköna Lidingö utanför Stockholm, närmare bestämt i Bodal. Där har han både skärgården och vattnet som granne men även Stockholm med dess puls och uteliv i sin närhet. 

Om man vill läsa i tidningarna så vet man att även om han inte har spenderat sommaren 2022 med Hanna Ferm så kanske de ändå är ett par. Vem vet. Eller kanske vi inte borde veta och bara lämna dem ifred. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More