Hur många kalorier i ett äpple?

by Gabriella Uwelius
0 comment
APPLEEE

En typisk googlingsmening. Att utelämna ord istället för att skriva en hel korrekt mening som: Hur många kalorier finns i ett äpple?

Har vi som mänsklighet blivit lata? Kan vi faktiskt inte skriva korrekt? Eller är vi bara mer effektiva med vår dyrbara tid numera? Varför ska vi lägga tid på att skriva utfyllnadsord vid flera googlingar varje dag. Hur många timmar adderar det ihop i våra liv till slut?

Hur många kalorier är det i ett äpple?

Nåväl, hur många kalorier i ett äpple? Det beror på hur stort äpplet är. Däremot inte så mycket på om det är ett grönt äpple eller ett rött. Inte heller om det är med eller utan skal.

Har du ett medelstort äpple som väger ca 125 gram så innehåller det ungefär 60 kcal eller  kalorier. Har du ett litet äpple innehåller det ca 30 kalorier och ett stort ca 90 kalorier.

Hur många kalorier är det i en persika?

Är detta då mycket eller lite kalorier? Låt oss jämföra med en persika. 100 gram persika innehåller 43 kalorier. Är du väldigt noga med din vikt eller vill gå ner kanske du bör välja att äta persikor till mellanmål istället för äpplen.

De flesta av oss har dock mycket mer onyttiga saker än äpplen att välja bort till förmån för persikor. Vad sägs om fredagsfikat på jobbet eller det där glaset rödvin till middagen? Där har du ett stort äpple direkt. Istället för ett enda glas vin. Kanske blir det dessutom sällan bara ett!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More