Google Meet – Så funkar det

by Gabriella Uwelius
0 comment

Google Meet är en tjänst som från början var ett säkert sätt att ha affärsmöten på via webbkameror. Numera är tjänsten gratis och tillgänglig för alla oavsett vilken enhet du använder. Till skillnad från många av googles konkurrenter så körs Meet helt på webbläsaren. Det finns flera fördelar med det bland annat att du slipper ladda ner något extra program på din dator. Dessutom finns det en app så att du enkelt kan använda tjänsten även på dina mobila enheter.

Hur fungerar google Meet?

Google Meet finns i en gratis version och en som du får betala för. Den största skillnaden mellan de båda är att du endast kan ha möten 1 timme i sträck på Google Meet gratis. Betalversionen ger dig istället möjligheten att ha möten i upp till 24 timmar. Det är relativt enkelt att använda Google Meet därför används tjänsten flitigt av både företag, skolor och privatpersoner. Så här enkelt använder du Google Meet.

  1. Öppna upp meet.google.com.
  2. Klicka på använda möteskod
  3. Ange koden du fått av den som bjudit in till samtalet.
  4. Klicka på fortsätt
  5. Klicka på att gå med
  6. När den som bjudit in samtalet ger dig åtkomst till samtalet kommer ni både att kunna se och höra varandra.

Du kan även använda Meet utan Google konto, men du kan då inte starta upp något möte. Istället får någon som har Google konto skicka en inbjudan och en kod till dig för att kunna vara med på Meet mötet.

Ladda ner Google Meet

Vill du ha Google Meet på dina mobila enheter laddar du lätt ner appen helt gratis. Du hittar appen lätt hos både Play Butiken eller App Store. Då kan du enkelt ha möten som privatperson gratis.

Google Meet vs Zoom

Det finns flera tjänster som påminner om hur Meet fungerar som till exempel mötestjänsten Zoom. Även denna mötestjänst finns i både en gratis privatperson version men också ett betalningsalternativ.

Den största skillnaden mellan de både tjänsterna är att gratis versionen av Zoom endast ger dig 40 minuter per möte medan Google Meet bjuder på en hel timmes samtal. Zoom med en gräns på högst 100 personer medan Goggle Meet kan ha möten med högst 250 personer samtidigt.

Båda tjänsterna växer ständigt. Framförallt är det enkelheten som lockar, men det finns vissa saker som Zoom var först med och det är virtuella bakgrunder och att man enkelt kunde dela in folk i mindre grupper i möten.

2020 året då Google meet ökade mest

Året som verkligen förändrade hela vår moderna värld. Den globala pandemin som härjade satte nästa en hel värld i lockdown. Eftersom många skolor stängde och även företag blev Google Meet och andra liknande tjänster enormt viktiga för att hålla kontakt. På det sättet kunde man fortsätta ha både lektioner och möten på ett säkert sätt.

Med hjälp av Google Meet kunde många lyssna på till exempel viktiga föreläsningar och viktiga affärsmöten kunde ändå bli av. Så man kan lugnt säga att Google Meet verkligen varit till stor hjälp att underlätta under pandemin.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More