Recensioner

Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Slaktaren
”Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig.”

Johannas Deckarhörna om Slaktaren
”Gabriella Ullberg Westin fortsätter att utvecklas i sitt skrivande och personporträtten hon skapar tillhör de bästa inom den svenska deckarlitteraturen.”
Läs recensionen här

Crimegarden om Fixaren
”Rent berättartekniskt har Ullberg Westin denna gång trappat upp berättartempot och ökat mängden thrillerinslag i handlingen, vilket ökar spänningen”.
Läs recensionen här

Bokraden om Fixaren
”När man tycker att boken är spännande så gör @gabriella_uw boken ännu mer spännande. Den här boken fick 5 av 5 i betyg och jag väntar redan och hoppas verkligen på att det kommer en fjärde bok.”
Läs recensionen här

Villivonkan books om Fixaren
För varje bok har författaren hittat sitt språk och uttryck mer och mer. Böckerna har blivit bättre hela tiden. Tycker denna bok är riktigt bra! Den är spännande och har ett driv framåt hela tiden. När den börjar närma sig upplösningen är den omöjlig att lägga ner, jag vill veta direkt vad som händer. Morden i Hudiksvall har lämnat stort avtryck i deckargenren med denna bok. Väntar med spänning på nästa del i serien! Blir en stark 4 i betyg av 5.”

Lottens bokblogg om Fixaren
”Gabriella Ullberg Westin har hittat sin berättarton och med det tar hon en självklar plats bland deckarförfattarna.” skriver fina Lottens bokblogg.
Läs recensionen här.

Jennies boklista om Fixaren
”Spännande, gripande & skickligt skriven!”
Läs hela recensionen här

Boklysten om Fixaren
”Överhuvudtaget gillar jag persongalleriet i de här böckerna, det är riktiga, trovärdiga personer i berättelserna och inte ens skurkarna är så genomusla att man inte kan t o m tycka synd om vissa av dem.”
Läs recensionen här.

Kulturmor.dk om Ensommerfugl
”Og ja, der er en del temmelig udpenslet sex i bogen, men det er stadig krimiplottet, der bærer fortællingen frem. Heldigvis. For det er et vældig fint plot.”
Läs recensionen här.

Bogblogger om Ensommerfugl
Danska bokbloggen Bogblogger.dk har läst och tyckt till om Ensommerfugl och skriver bland annat:
”Fortiden har stor betydning og forfatteren Gabriella Ulberg Westin formår at lægge små spor ud, man som læser grådigt griber for at samle enderne i plottet. Specielt virker det godt med bidder af tilbageblik i brevform, som først til sidst røber, hvad det hele handler om.
ENSOMmerfugl er Gabriella Ulberg Westins første krimi, og den er hun lykkedes godt med.”

Här kan du läsa hela recensionen.

Findalskrimiside om Håndlangeren
4/5 krimihjerter till Håndlangeren av findalskrimiside.dk, en av Danmarks största krimibloggar 🌟 han skriver bland annat:
”Det jeg især hæfter mig ved, er de gode personbeskrivelser. Jeg synes, man får utrolig god indsigt i bogens personer. Selvfølgelig mest i hovedpersonerne, men bipersonerne er bestemt også godt beskrevet.”
Tack för fin recension 🙏🏻
Här kan man läsa hela recesionen.

Crimegarden om Springpojken
”… med Springpojken tar Ullberg Westin ett rejält kliv framåt på den svenska deckarscenen.”
Läs hela recensionen här.

Bogfinken om Ensommerfugl
”Den allerbedste krimi er den, hvor plottet ikke regnes ud før til sidst. “ENSOMmerfugl” er helt klart i den kategori. Jeg regnede nogle få ting ud undervejs, men hvem der præcis var synderen og hvad historien fuldt ud var, fik jeg først svaret på til allersidst. Det er for mig perfekt. Det giver anledning til gætterier, teorier og krillen i tæerne undervejs.”
Hela recensionen finns att läsa
här.

Gefle Dagblad om Springpojken
IMG_7420

Krimihjerte.dk om Ensommerfugl
”Det er en rigtig spændende, men også en krimi som tager forskellige problemstillinger op inden for fodboldverdenen. For hvor langt er man villig til at gå for hurtigt at blive klar til igen at spille fodbold? Er man villig til at risikere sit liv? Alt handler dog ikke om fodbold i bogen, langt fra.
Det er plot, der stille og roligt bliver bygget op. Der er de tvist der skal være til at gøre historien levende og spændende.
Persongalleriet er godt beskrevet, og du kommer til kende dem rigtig godt.
Det er Gabriella Ullberg Westins debut som krimiforfatter, og hvilken debut. I Sverige er der allerede udgivet 2 krimier i serien, jeg glæder mig til den næste bliver udgivet i Danmark.”

Saltagrodans bokblogg om Springpojken
”Det bästa som finns när man öppnar en ny bok och inte vill lägga ifrån sig boken förrän den är slut! Mycket verklighetstroget och dagsaktuellt ämne. Bra driv genom hela boken. Jag hade svårt att släppa boken. Rekommenderar boken till alla som gillar deckare i svensk miljö. Mycket bra bok!
Betyg 🌟🌟🌟🌟+ ”

Jennies boklista om Springpojken
recension Springpojken

Annas deckartips om Springpojken
”Jag fullkomligt slukar boken! Den har allt en riktigt bra deckare ska ha plus en krydda passion som smälter in perfekt i den annars så mörka berättelsen. Svek, lögner och hämnd och Johan Rokka seglar upp som en av mina absoluta favoritkaraktärer och jag hoppas inte det dröjer så länge innan vi får läsa mer av honom. 4.5 av 5 får den!” Stort tack för de fina orden.

Boklysten om Springpojken
”Boken är lättläst,har ett bra tempo och är spännande så det är lätt att glömma bort sig och bara fortsätta att läsa, trots att man borde gå och lägga sig, för att få reda på hur det hela kommer att sluta.” Tack för ett fint omdöme!

Här kan du läsa hela recensionen.

Bokraden om Springpojken
”Jag gillade första delen Ensamfjäril, så det fanns förväntningar på den här boken och ja den klarade av mina förväntningar. Precis som jag hoppades så fick vi veta mer om Johan och Fanny i den här boken, mer hemligheter som Johan bär på kom också fram och den där chefen Ingrid fick sig en knäpp på näsan och vaknade nog upp lite grann och jag tyckte Johan drog ett smart drag för att slippa ha henne hängandes över sin axel hela tiden. Jag hoppas verkligen att det blir fler delar i serien och att bok tre kommer komma snart.” Tack för ett fint omdöme!

Här kan du läsa hela recensionen.

Lottens bokblogg om Springpojken
”Springpojken är en välskriven deckare med ett bra driv och sammanhållen historia” … ”Karaktärsteckningen är mycket bra, jag får en känsla och förståelse för alla karaktärerna, såväl de absoluta huvudpersonerna som de lite mer i periferin. De känns verkliga och moderna. ”
Läs hela recensionen här.

Litteratursiden.dk om ENSOMmerfugl
Danska bokbloggen litteratursiden.dk har recenserat ENSOMmerfugl och skriver bl a så här:
”det er på mange måder en fremragende og uhyre spændende historie, Gabriella Ullberg Westin debuterer med. Både fordi den er umiddelbart spændende men samtidig også så tilpas indviklet og udspekuleret, at man gribes af handlingen.”
Läs hela recensionen här.

Bokraden om Ensamfjäril
”Jag gillade den här boken, storyn var intressant och det var svårt att i förväg lista ut vem som var skyldig.” Här kan du läsa hela recensionen.

BTJ om Ensamfjäril
En av Bibilotekstjänsts (BTJ) lektörer har recenserat Ensamfjäril och har gett detta omdöme:
”Ullberg Westins version av deckare/erotik är riktigt proffsigt gjord, trots att det ibland blir lite väl många personer att hålla reda på. Språket är välformulerat och karaktärerna levande.”

Gefle Dagblad om Ensamfjäril
”Gabriella Ullberg Westin har helt klart talang för att skriva och få ihop en intrig som har det där viktiga draget av mystik och okända faktorer. Hon kan också spelet mellan människor, inte minst det erotiska”. Läs hela recensionen.

Barnboksbloggen om Ensamfjäril
”Benämningen ”erotic crime” avskräckte mig till en början, men nyfikenheten tog till slut överhand. De erotiska avsnitten begränsar sig till ett litet urval avancerade sexscener som skildras väldigt detaljerat. Men det erotiska temat tar dock aldrig överhand, utan fokus ligger på kriminalhistorien och det tycker jag är bra. Själva deckargåtan då. Jodå, den är välskriven och man lockas hela tiden av att läsa mera. Lösningen på mordgåtan är inte förutsägbar och det innebär också att man som läsare lätt behåller fokus ända till slutet av boken.” Här kan du läsa hela recensionen.

Lottens bokblogg om Ensamfjäril
”Det är en spännande historia som målas upp och min uppmärksamhet får den från början till slut. Jag gillar hur detaljerna i mysteriet kommer fram efterhand för den uppmärksamme läsaren. Imponerande för en debut är också att den faktiskt inte följer formulär 0.1 för moderna svenska deckare och det är väldigt befriande och gör det hela mer spännande.” Här kan du läsa hela recensionen.

Boklysten om Ensamfjäril
”Gabriella Ullberg Westin debuterar med Ensamfjäril och det gör hon med bravur. Det som jag var så skeptisk till, dvs att blanda två så skilda genréer som erotik och spänning, lyckas hon få ihop bättre än vad jag trott möjligt. Mordgåtan är spännande och inte alltför förutsägbar. De erotiska avsnitten ingår i handlingen på ett naturligt sätt och är faktiskt riktigt heta och bra.” Läs hela recensionen.

Bokhora om Ensamfjäril
”det var sex, explicit och mycket – och det tycker jag är en rätt ny ingrediens i svenska deckare. Alltså inget fumlande under täcket utan mer sex på närapå allmän plats. Detaljerade samlag. Varning för rodnad! Fast inte på något dåligt vis, för det var riktigt, riktigt bra sexscener. Inget att skämmas för. Men litet varm och röd kan man bli på många vis.” Läs hela recensionen.

Jennifers hörna om Ensamfjäril
Jag gillade det mesta med den här boken. Framför allt att den utspelar sig i en liten stad och att poliserna har någon sorts relation med offren och de misstänkta. Det gör den på något sätt mer spännande. Man vet inte riktigt hur de ska förhålla sig till situationen.

Johannas deckarhörna om Ensamfjäril
Gabriella Ullberg-Westin är ett namn att hålla utkik över framöver. Hon skriver bra och lyckas knyta samman deckargåtan på ett skickligt sätt. Det känns inte som att man har läst den här berättelsen förut och det är ett stort plus eftersom det är lätt hänt i den ganska väl företrädda deckargenren. Läs hela recensionen

Mysterierna om Ensamfjäril
”Ensamfjäril” är en bra debut och jag tycker att man ska läsa den om man gillar deckare med erotiska inslag. Jag tror nog att jag kommer läsa fortsättningen för det känns som att det kommer att komma en sådan…
Läs hela recensionen.

Cattis boktips om Ensamfjäril
”Handlingen är bra och tar tag i en direkt. Johan Rokka, som är en av de ”gamla” vännerna till den numer berömde fotbollsspelaren har en del outredda saker kvar sedan sin ungdom. Författaren låter läsaren så sakteliga ta del av mer information om Rokka och även om hans kollega Janna. Boken beskrivs som erotic crime och visst det finns en hel del heta scener i boken, men inget som på något vis tar bort fokusen från själva kriminalhistorien.” Läs hela recensionen.

2 Responses to Recensioner

  1. Och en riktigt bra uppföljare! Har recenserat den på bloggen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *