Fixaren kommer i april

Fixaren

I april kommer min nästa deckare, Fixaren, och här är det superfina omslaget som gjorts av Lisa Krebs på HarperCollins Nordic.
Översta omslagsbilden är tagen på Furillen, Gotland, sommaren för 1,5 år sedan. Min dotter gick före mig genom en mörk, fuktig gång och ett starkt ljussken syntes längst in i tunneln. Det gav mig inspiration till ett av spåren i Fixaren.
Här är handlingen:
En kylig kväll i mars får Hudiksvallspolisen ett larm: En 25-årig man har skjutits ihjäl mitt i stadens centrum och mordet påminner om en kallblodig avrättning. Ingen i närheten har sett något men flera har hört skotten, däribland offrets bästa vän som befann sig några kvarter därifrån.
Kriminalinspektör Johan Rokka leder förundersökningen. Efter polisens inledande förhör riktas intresset mot offrets vän som verkar dölja saker om relationen.

Samtidigt kämpar vd-assistenten Amanda Bruse med att komma tillbaka till jobbet efter en lång sjukskrivning. Företaget hon arbetar för är verksamt inom biometri och står inför lanseringen av en unik produkt värd miljardbelopp. Spänningen på kontoret är stor inför företagets hittills viktigaste affär. När en av företagets nyckelpersoner spårlöst försvinner riskerar allt att gå i stöpet.

Rokka och hans kollegor har plötsligt både ett mord och ett försvinnande att hantera, med små resurser. Och när Rokka plötsligt råkar ut för en personlig tragedi står mycket på spel …

Redan nu kan man bevaka Fixaren.

This entry was posted in Fixaren, HarperCollins, Uppföljare. Bookmark the permalink.