Bokmässan 2015

I helgen var det dags för årets stora litterturfest, Bokmässan. I år var jag där tillsammans med mitt nya förlag, HarperCollins Nordic. Det var otroligt intensiva dagar men jag är så glad över alla möten – med fantastiska kolleger, läsare och andra i branschen. Här är några bilder från helgens händelser:
entren

Här med min författarkollega Jenny Fagerlund och förlagschefen Anna Svedbom.
3imonter

I HarperCollins Nordics fina monter pratade jag och mina kolleger om våra böcker. Jag berättade om vägen till utgivning, som gick från ett oväntat möte med Mari Jungstedt via ett målmedvetet manusskrivande till utgivning via hybridförlaget Hoi och vidare till ett treboksavtal med HarperCollins Nordic. Var otroligt kul att få dela med mig om min resa och mina tips till andra som också drömmer om att skriva och bli utgivna.
anchaintervju

Jag är också så glad att få träffas och umgås mer med mina fina förlagskolleger. En av dem är Catrine Tollström (med mig på bilden ovan) som skrivit ”Experimentet”, en kritikerrosad psykologisk thriller som utspelar sig på en isolerad ö under en tv-inspelning av en dokusåpa.
En annan är Jenny Fagerlund som vann Harlequins stora författartävling förra året. I maj nästa år kommer hennes feel good-roman ”Drömstigen”. Här intervjuades hon om tävlingen och hennes skrivande av vår förlagschef Anna Svedbom.
jennyinter

Har sett fram emot att få läsa debutanten Christoffer Holst omtalade bok, Mitt hjärta går på, så jag passade på att köpa ett signerat ex av honom.
choslt

Ingen mässa utan trevligt författarmingel. Här med framgångsrika Anna Karolina, Nina Larsdotter och Emelie Schepp.
Mingel1
Mer mingel med Anna Karolina, Sofie Sarebrant och Anne-Marie Schjetlein.
Mingel2

Jag hade förmånen att få göra ett par intervjuer också. Först med Sveriges Radio om svenska deckarförfattares syn på svenska deckare för ett engelskspråkigt program.
inter_sr

Hänt i veckan gjorde en intervju om min resa till att bli deckarförfattare och erbjuden treboksavtal med HarperCollins Nordic.
Häntiveckan
Ett av de allra roligaste mötena var när min mellanstadielärare dök up i montern. Det var ungefär trettio år sedan vi sågs sist och jag blev otroligt glad.
läraren

Jag lämnade mässan full av nya intryck och med en stor längtan tillbaka. Nu ska jag jobba vidare med uppföljaren, Springpojken, som kommer ut i april nästa år.
Pårull

This entry was posted in Ensamfjäril, HarperCollins, I media, Springpojken. Bookmark the permalink.